Afgelopen week weer een paar uur in de moestuin gewerkt. Sommige dingen gaan prima, andere minder.

SONY DSC

Suikermais: vind ik erg lekker. Maar als ik het buiten zaai, dan komt nog niet de helft op. Misschien vinden de vogels of de muizen het wel erg lekker. Dus dit jaar doe ik het anders. Voorkweken op een koele plek in huis. Mais schijnt niet te houden van verplanten, dus ze staan allemaal apart in een toiletrolletje. Hieronder het resultaat, na een paar dagen. Vandaag of morgen uitplanten, voordat de wortels te groot worden.

SONY DSC

De kardoen: vooraan die dit jaar gezaaid is. Binnen gezaaid, toen uitgepland in potjes in de kas en nu buiten. Erachter heel groot, de kardoen van twee jaar geleden. Die laat ik staan, vind ik gewoon mooi. Vroeger werd kardoen ook in potten gezet om als sierplant dienst te doen bij grote feesten (daar waar nu kleine palmboompjes gebruikt worden). Er komen hele mooie grote bloemen in.

SONY DSC

De calendula (goudsbloem) heb ik in potjes gezaaid zodat ik die later op verschillende plekken in de tuin kan zetten. De plantjes zijn nog heel klein, maar er zitten al bloemetjes in. Hoog tijd om in grotere potten te zetten.

SONY DSC

De boontjes staan er mooi bij. Ik heb al een paar keer onkruid gewied eromheen.

SONY DSC

Aardbeien staan vol bloemetje. Ik ben benieuwd. Ga binnenkort wel wat doen aan alle slakken in de tuin.

SONY DSC

De snijbiet van vorig jaar gaat eruit, die is doorgeschoten. Dat doe ik niet meer.

SONY DSC

En dan het droevige resultaat van de palmboerenkool. Dit zijn mijn mooiste plantjes. Binnen voorgezaaid, daarna uitgeplant in potjes in de kas. Dat is dus niet goed gegaan.  houd nooit meer koolsoorten onder glas: broccoli heb ik al weggegooid dit jaar. Voorgaande jaren precies hetzelfde resultaat met allerlei koolsoorten. Jammer, …… kijken hoe we dat volgende keer gaan doen.